Υλικά
Φύλλα μαρουλιού 3-4 φύλλα
Φύλλα από λάχανο 3-4 φύλλα τριμμένα
Καρότα 2 τεμ.τριμμένα
Τσίλι φρέσκο χωρίςσπόρους 1 τεμ.
Μαϊντανός 3-4 κλωναράκια
Άνιθος 3-4 κλωναράκια
Ρόκα 1 ματσάκι
Σέλερι 2-3 φύλλα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Μέλι ή ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι
Μοτσαρέλα στραγγισμένη 500 γρ.
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στον τρίφτη τρίβουμε και το λάχανο. Κόβουμε το μαρούλι, τον μαϊντανό, το σέλερι, τον άνιθο σε μια πιατέλα. Την ρόκα την κόβουμε με τα χέρια μας και την βάζουμε και αυτήν στην πιατέλα μαζί με το τριμμένο καρότο και λάχανο. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μέλι ή την ζάχαρη, το τσίλι που το έχουμε ψιλοκόψει χωρίς τους σπόρους, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και την σκορπάμε πάνω στην σαλάτα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ ελαιόλαδου και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/