Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Νερό 2 φλυτζάνια
Ρύζι γλασέ 1 φλυτζάνι
Αλάτι 1 πρέζα
Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι
Βανίλια 2 τεμ
Κουβερτούρα 125 γρ κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι. Από το γάλα κρατάμε 1 φλυτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορνφλάουρ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το ρύζι πιεί το νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και την ζάχαρη. Αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην πιάσει από κάτω. Στο γάλα που κρατήσαμε λιώνουμε με ένα πιρούνι το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Μόλις πάρει μία βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.Ανακατεύουμε καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/