Υλικά
Φασόλια ξερά 5οο γρ
Μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας
Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι -πιπέρι
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σκόρδο 1 σκελίδα
Εκτέλεση
Από το βράδυ , πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, να μουσκέψουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα ξανά νερό και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Αλέθουμε επίσης και τα φασόλια λίγα -λίγα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μαργαρίνη να κάψει,προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα και το πιπέρι για να βγουν τα αρώματα τους,προσθέτουμε το αλεσμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πουρέ φασολιών, το αλάτι και λίγο- λίγο το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει , θέλουμε να έχει λεία μορφή. Κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Συνοδεύει ωραία ψητά κρέατα, ψάρι ή κοτόπουλο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/