Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες ή ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί
Αλάτι – πιπέρι
Νερό 1 ποτήρι
Μαϊντανός 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ
Νερό 2 ποτήρια
Νωπή μαγιά 1 κύβο
Αλάτι 1/2 κουταλιά γλυκού
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο
Σουσάμι λευκό για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη. Λιώνουμε στο ένα ποτήρι με νερό τον κύβο νωπής μαγιάς. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει ενώ παράλληλα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά. Τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Στην συνέχεια βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή το ντοματάκι κον κασέ, το αλάτι ,το πιπέρι,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,το νεράκι και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να τραβήξει τα υγρά του. Κόβουμε κομμάτι ζύμης από την ζύμη που φούσκωσε και δίνουμε το σχήμα του πεϊνιρλί. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη.Τοποθετούμε στην σειρά σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τα πεϊνιρλί μας και τα γεμίζουμε με κιμά. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και αλείφουμε τα πεϊνιρλί μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/