Πίτα με διάφορα τυριά

images_apita-me-diafora-tyria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο 6 τεμάχια ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου    
    Τυριά διάφορα 4 φλυτζάνια του τσαγιού (της αρεσκείας μας)    
    Αυγά 4 τεμ
    Γάλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Γιαούρτι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι μαύρο 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα μας βλ αντίστοιχη συνταγή Χειροποίητο φύλλο ή χρησιμοποιούμε τα φύλλα κρούστας του εμπορίου. Τρίβουμε τα τυριά σε  ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα  ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο σπιτικό ή δύο εμπορίου, τα αλείφουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με τα τυριά, σκεπάζουμε με άλλο φύλλο ή δύο του εμπορίου και πασπαλίζουμε πάλι με τα τυριά. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα τυριά και στο τέλος σκεπάζουμε  με φύλλα. Τα λαδώνουμε και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε για δέκα λεπτά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/