Υλικά
Ψωμί 6 φέτες καρβέλι ή μπαγκέτα κομμένες λεπτές
Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 300 γρ
Σκόρδο 1 σκελίδα κοπανισμένη
Αλάτι- πιπέρι
Τζίτζερ 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
Σος βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι , προσθέτουμε τα μανιτάρια κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συρρικνωθούν. Προσθέτουμε το κοπανισμένο σκόρδο (πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί) ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με την σος βαλσάμικο. Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού ελαφρώς στο γκριλ, τις βγάζουμε και τις ραντίζουμε με το λάδι από το σοτάρισμα των μανιταριών. Τοποθετούμε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/