Μπλατσαριά με κολοκύθια

images_amplatsaria-me-kolokythia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την βάση

    Καλαμποκάλευρο 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας    
    Γάλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1 κουτάλι του γλυκού    
    Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού    

Για την γέμιση

    Κολοκυθάκια τριμμένα 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι (ψιλοκομμένος)    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 7 τεμ. ψιλοκομμένα    
    Δύοσμος 1 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μυζήθρα τριμμένη 4 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αυγά 3 τεμ. χτυπημένα    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει για περίπου 5 λεπτά, αφού βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού σταματήσει ο βρασμός, προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε καθαρίσει ,πλύνει και ψιλοκόψει, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο αλάτι  και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και προσθέτουμε την μυζήθρα, τα χτυπημένα αυγά και το πιπέρι.Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί αδειάζουμε τον μισό χυλό, από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι τσαγιού). Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

* Χρήσιμες συμβουλές για πίτες τύπου μπλατσαριά/ μπατσαριά κλπ:

    Το νερό πρέπει να είναι καυτό όχι βραστό για να ζεματάμε το αλεύρι.

    Το αλεύρι να είναι από καλαμπόκι.

    Όταν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αντίθετα όταν είναι πηκτό το αραιώνουμε με ελάχιστο νερό ή ζεστό γάλα.

    Τα λαχανικά να είναι ψιλοκομμένα, να τα δουλεύουμε με το αλάτι και όχι να τα βράζουμε ή να τα σοτάρουμε.

    Τα τυριά μπορεί να είναι φέτα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κ.α.

    Ψήνουμε τις πίτες σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα και στη μέση του φούρνου.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/