Μπισκότα με πραλίνα

images_ampiskota-me-pralina-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 1 1/2 κιλό    
    Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Πορτοκάλια 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού από τον χυμό τους    
    Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κονιάκ 3 κουταλιές σούπας    
    Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι    
    Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί    
    Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας σε θερμοκρασία δωματίου    

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο να αφρατέψει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μαζί με την σόδα, το baking powder σταδιακά όχι όλο μαζί και ζυμώνουμε. Δεν πρέπει να είναι σκληρή η ζύμη. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη για 15 λεπτά. Ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη σε πάχος 1 εκ περίπου και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια (να είναι ζυγός αριθμός). Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (πρέπει να μείνουν ανοιχτόχρωμα και να μην παραψηθούν οπότε πριν τα βγάλουμε δοκιμάζουμε ένα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αλείφουμε με πραλίνα ένα κομμάτι και κλείνουμε με κάποιο άλλο κομμάτι σαν καπάκι. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπισκότα μας. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα ένα – ένα τα γεμιστά μπισκότα μας. Στολίζουμε με κερασάκια και τα σερβίρουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα μας και πιο μικρά σε μέγεθος απλά θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/