Μηλοπιτάκια με χαλβά

images_milopitakia-me-xalva-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Χαλβάς 300 γρ.    
    Μήλα 2 τεμ    
    Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μαργαρίνη 3 κουταλιές τη σούπας ή φυτικό βούτυρο
    Άχνη ζάχαρη
    Αμύγδαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ή καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε  τον χαλβά, προσθέτουμε χοντροκομμένα τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, προσθέτουμε τις σταφίδες, καθαρίζουμε τα μήλα, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε μαζί με την κανέλα.. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε μία – μία κάθε  λωρίδα και στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε  με ένα κουτάλι της σούπας γέμιση. Διπλώνουμε σε τρίγωνο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/