Υλικά
Μελιτζάνες 2 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Καρότα 2 μεγάλα τριμμένα
Κασσέρι 100 γρ τριμμένο λεπτά
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Άνηθος 1 κλωναράκι για στολισμό
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες μας ,τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μετά τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει. Αφού τις τηγανίσουμε και από τις δυο πλευρές τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο καλά και σοτάρουμε τα καρότα μας, μαζί με το τριμμένο σκόρδο και μόλις σοταριστούν καλά κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο κασσέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας 1 ροδέλα μελιτζάνας στην βάση, στρώση από το μείγμα καρότου από πάνω και σκεπάζουμε πάλι μελιτζάνα, ενώ αν θέλουμε κάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε αναλλάξ μελιτζάνα – καρότο. Στολίζουμε με άνηθο, ενώ συνοδεύεται άψογα με γιαούρτι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/