Υλικά
Κιμάς χοιρινός 200 γρ
Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ μεγάλα ψιλοκομμένα
Ντομάτα κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
Μοσχοκάρυδο 1 κουαλάκι γλυκού τριμμένο
Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
Κύβο λαχανικών 1 τεμ
Αλάτι – πιπέρι
Νερό
Μελιτζάνες μεγάλες 6 τεμ
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Κεφαλοτύρι προαιρετικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο στην φωτιά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαραθούν λίγο, τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει το χρώμα του (να φύγει το κοκκινωπό του χρώμα). Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,τον πολτό, τα ντοματάκια κονκασέ περασμένα στο μπλέντερ,τον κύβο λαχανικών για γεύση, λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί ο κιμάς. Πλένουμε και κόβουμε στα δύο κατά μήκος τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά να φύγει η πίκρα τους, ενώ λίγο μετά τις βγάζουμε από το αλατισμένο νερό ,τις σκουπίζουμε, τις χαράζουμε λίγο και τις τηγανίζουμε στο τηγάνι που βάλαμε το καλαμποκέλαιο να κάψει. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας με την σάρκα μπρούμυτα πρώτα (αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι τις ψήνουμε στον φούρνο). Μόλις τηγανιστούν οι μελιτζάνες μας, τις τοποθετούμε στην σειρά σε ένα ταψί. Με ένα πιρούνι πιέζουμε λίγο την σάρκα της μελιτζάνας για να χωρέσει η γέμιση του κιμά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά (αν θέλουμε βάζουμε μαζί με τον κιμά από μία φέτα ντομάτα). Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν λίγο και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε. Σερβίρεται υπέροχα με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω ή με γιαούρτι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/