Υλικά
Πατάτα 1 τεμ μέτρια και βρασμένη
Μουστάρδα σε σκόνη 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Νερό παγωμένο 6-7 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ή την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Την κόβουμε σε τεμάχια και την βάζουμε στο μπλέντερ, μαζί με το αλάτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και 3-4 κουταλιές παγωμένο νερό ή 1-2 παγάκια. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην μας κόψει η μαγιονέζα και μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε σταγόνα -σταγόνα το λάδι. Ενδιάμεσα με την προσθήκη λαδιού, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κουταλιές παγωμένου νερού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/