Υλικά
Λεμόνια 10 τεμ χοντρόφλουδα
Ζάχαρη 300 γρ
Ούζο 500 ml
Κανέλα 1 ξυλάκι μικρό
Μοσχοκάρυδο 1 τεμ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τις εξωτερικές κίτρινες φλούδες των λεμονιών σε λωρίδες (προσοχή θέλουμε μόνο την κίτρινη φλούδα). Τις βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ούζο, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό ,δροσερό μέρος για 15 ημέρες.Μετά την 15η ημέρα, βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη,το ούζο,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο να βράσουν για 5 λεπτά, αφαιρούμε την κανέλα ,το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε μπουκάλια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/