Κοτοπιτάκια

images_akotopitakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Ελαιόλαδο 2/3 φλυτζανιού    
    Λευκό κρασί 2/3 φλυτζανιού    
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Κεφαλοτύρι 3 κουταλιές σούπας τριμμένο    

Για την γέμιση

    Στήθος κοτόπουλο 2
    Κρεμμύδια ξερά 3 μέτρια    
    Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού    
    Μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Μπαχάρι 2-3 κόκκους    
    Φύλλο δάφνης 1    
    Αυγά 1    
    Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ρύζι 2 κουταλιές σούπας    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κεφαλογραβιέρα 250 γρ τριμμένη    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια την βάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ξεκινάμε σε αυτό το μισάωρο αναμονής να ετοιμάσουμε την γέμιση.Καθαρίζουμε και πλένουμε το στήθος κοτόπουλου  και τα κρεμμύδια τα οποία τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , τα κρεμμύδια , το αλάτι , το πιπέρι , το μπαχάρι ,το φύλλο δάφνης και τέλος τα στήθη κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά παρακολουθώντας μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια. Αφού βράσουν προς το τέλος ρίχνουμε το ρύζι για να βράσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει ώστε να το ξεφτίσουμε πιο εύκολα. Βγάζουμε τα κρεμμύδια που έχουν βράσει και τα λιώνουμε είτε με ένα πιρουνάκι πατώντας τα είτε στο μπλέντερ. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα μπαχάρια και την δάφνη και προσθέτουμε το ξεφτισμένο κοτόπουλο , τα λιωμένα κρεμμύδια, το αυγό , την κεφαλογραβιέρα και το μισό λάδι μας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένα μείγμα. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 25 ίσα μέρη. Κάνουμε μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα . Τοποθετούμε γέμιση στη μέση, βρέχουμε με λίγο νερό το φύλλο γύρω γύρω και κλείνουμε στριφογυρνώντας τις άκρες να κλείσουν καλά . Κάνουμε το ίδιο για όλη την ζύμη. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το άλλο μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά , πάνω – κάτω , ανάλογα με τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/