Υλικά
Για την γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος 3/4
Κρεμμύδια 3 ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Τυρί φέτα 150 γρ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την ζύμη
Νερό 2 ποτήρια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
Νωπή μαγιά 1 κύβο
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Ηλιέλαιο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη. Λιώνουμε σε μισό ποτήρι νερό την μαγιά και την ζάχαρη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Την αφήνουμε να φουσκώσει. Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.Βάζουμε το αλατοπίπερο και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι ίσα ίσα για να ψηθεί ο κιμάς και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά (πρέπει να πιει τελείως τα υγρά του). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε την φέτα στο τέλος. Παίρνουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος περίπου ενός αυγού. Ένα – ένα τα μπαλάκια τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα λεπτά και τα γεμίζουμε με τον κιμά μας.Τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρα και τα διπλώνουμε ομοιόμορφα γύρω γύρω.Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο , το αφήνουμε να ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε τις πίτες μας μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και είναι έτοιμες.
* Βγαίνουν περίπου 23-25 κομμάτια.
Πηγη : http://www.chefoulis.gr/