Υλικά
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 5
Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Βανίλιες 2 τεμ.
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας (ή λεμονιού ή περγαμόντου)
Φαρίνα 600 γρ.
Μαρμελάδα κάστανο για επικάλυψη της επιφάνειας
Για την σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα 250 γρ
Βούτυρο 20 γρ
Κονιάκ 3 κουταλιές σούπας
Νερό 1/2/ ποτήρι νερού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο, τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα για κέικ και απλώνουμε την ζύμη,το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, (αν τρυπήσουμε με μαχαίρι σε κάποιο σημείο του και βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο) το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κονιάκ, το νερό και την κουβερτούρα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύοντας. Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ που αφήσαμε να κρυώσει σε 3 ίδιες επιφάνειες και το συναρμολογούμε ξανά γεμίζοντας την πρώτη ένωση των επιφανειών με μαρμελάδα κάστανο και την δεύτερη με την σοκολάτα. Πατάμε ελαφρώς και τις τρεις επιφάνειες να κολλήσουν. Καλύπτουμε το κέικ όλο με την σοκολάτα.
* Σε όποιον δεν αρέσει το κάστανο μπορεί να κόψει στα δύο το κέικ και να καλύψει μόνο την μία επιφάνεια με σοκολάτα ή να αντικατασταθεί η μαρμελάδα κάστανο με κάποια άλλη της αρεσκείας μας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/