Υλικά
Γλώσσες φιλέτο 3 τεμ κατεψυγμένες
Καλαμποκάλευρο 5 κουταλιές της σούπας
Νερό ζεστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού περίπου
Αλάτι – πιπέρι
Δυόσμο 1 κουταλιά της σούπας
Ούζο 2 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γλώσσες φιλέτο και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το νερό ζεστό και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός μέτριος. Προσθέτουμε το ούζο,το αλάτι, το πιπέρι,τον δυόσμο τριμμένο,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις γλώσσες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα μείγμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το μπολ,το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα (μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουμε να τηγανίζουμε και να σερβίρουμε). Βάζουμε σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα, την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε πιατέλα που στρώσαμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Απολαμβάνουμε τις μπουκίτσες μας με ουζάκι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/