Υλικά
Κοτόπουλο 1 τεμ κομμένο σε μερίδες
Κριθαράκι 200 γρ
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτα κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
Καρότο 1 τριμμένο
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Κύβος κότας 1 τεμ
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη 1 πρέζα
Νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ροδίσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να αχνιστεί, μετά βάζουμε το καρότο τριμμένο, τα ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι , τον κύβο κότας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Στην συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Ψήνουμε ξανά για άλλα 40 λεπτά . Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/