Υλικά
Γίγαντες 1/2 κιλό
Κρεμμύδια 2 μεγάλα
Σέλινο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Χωριάτικο λουκάνικο 1 μεγάλο
Καρότα 3
Ελαιόλαδο 2 φλυτζανάκια του καφέ
Αλάτι – πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλιά σούπας
Κύβο λαχανικών 1
Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
Πολτό ντομάτας 2 κουτάλια σούπας
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες). Την επόμενη μέρα βράζουμε τους γίγαντες για 40 λεπτά στην κατσαρόλα ή για 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητος και μόλις βράσουν και μαλακώσουν τους αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα καρότα τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, την ντομάτα , τον πολτό, το αλατοπίπερο , την κανέλα και στο τέλος το σέλινο.Προσθέτουμε τους γίγαντες και λίγο νεράκι αν δούμε ότι χρειάζεται και ψήνουμε για 25 λεπτά στην κατσαρόλα ή 10 λεπτά στην χύτρα.Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί και κρατάμε το ζουμάκι. Σε ένα τηγανάκι κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες , το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και το προσθέτουμε στο ταψί με τους γίγαντες. Από πάνω αδειάζουμε το ζουμάκι που κρατήσαμε και το βάζουμε στο γκριλ για 15 λεπτά , ίσα να πιάσει μια ωραία κρούστα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/