Υλικά
Μπούτι αρνί ή κατσίκι 1 μπούτι
Καπνιστό τυρί 200 γρ
Φινόκιο μέτριο 1 τεμάχιο
Πράσα 2 τεμ
Σκόρδο 3 σκελίδες
Αλάτι – πιπέρι
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 2 τεμ
Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 12 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το μπούτι από το κόκαλο για να είναι έτοιμο για γέμισμα. Πλένουμε το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίξει, το βάζουμε στον πάγκο εργασίας και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στο τηγάνι τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα. Χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά. Σε ένα μπολ βάζουμε το σοταρισμένο πράσο, το τυρί κομμένο σε κύβους, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φινόκιο , το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλείφουμε με το μείγμα το κρέας και το τυλίγουμε σε ρολό. Το δένουμε σφιχτά με φυτικό σπάγκο.
Το βάζουμε στο ταψί περιτριγυρισμένο με πράσο και λίγο φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τεμάχια από το φινόκιο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το νερό και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Στην μία ώρα αφαιρούμε τα τεμάχια από το φινόκιο και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Πρέπει να ποτίζουμε το ρολό συνέχεια με το ζουμί του. Αφού ψηθεί το βγάζουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τους σπάγκους και το κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή ζυμαρικά.Το ζουμί από το ταψί, με το πράσο και το φινόκιο τα βάζουμε στο μπλέντερ , προσθέτουμε και την μουστάρδα και τα αλέθουμε. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και περιχύνουμε το ρολό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/