Υλικά
Κουνέλι ή λαγός 1 τεμ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 500 γρ.
Μαρούλια φρέσκα 2 τεμ.
Άνιθο 1 ματσάκι
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Σέλινο 1 κλωνάρι
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό για βράσιμο
Για το αυγολέμονο
Αυγά 2 τεμ.
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
Χυμός λεμονιού χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνέλι ή τον λαγό, βγάζουμε τα εντόσθια και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, πλένουμε το μαρούλι. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τις μερίδες από το κουνέλι ή λαγό και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια , αλατίζουμε ελάχιστα και προσθέτουμε το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό να σκεπάζει το κουνέλι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 60 λεπτά. ‘Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μαρούλι που το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο , τον μαϊντανό, το σέλινο και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 30 λεπτά ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό, ανακατεύουμε και το αποσύρουμε από την φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ ξεχωριστά με λίγο κρύο νερό, μια κουταλιά της σούπας μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε συνέχεια. Ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με ζουμί από το κουνέλι και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Το προσθέτουμε στα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά ενώ σιγά σιγά αδειάζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μέχρι το φαγητό να πάρει 2 βράσεις και να πήξει η σάλτσα. Το αποσύρουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε αν θέλουμε με πιλάφι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/