Υλικά
Φασολάκια 150 γρ
Κολοκυθάκια 3- 4 τεμ
Αρακάς 150 γρ
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Λεμόνι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Φέτα 200 γρ προαιρετικά
Κρεμμύδι 1 κομμένο ροδέλες προαιρειτκά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.Τα βγάζουμε τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά μας (προαιρετικά).Σε μπολ ανακατεύουμε τον δυόσμο, την φέτα και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο,την ζάχαρη, το αλάτι – πιπέρι και την πάπρικα και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Τέλος από πάνω προσθέτουμε το μείγμα δυόσμου, ξύσμα , φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/