Σάλτσα με κιμά (bolognese)

images_saltsa-me-kima-bolognese-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς 600 γρ    
    Μπέικον 100 γρ ψιλοκομμένο    
    Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο    
    Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)    
    Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι- πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα , το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το μπέικον, σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/