Υλικά
Πιπεριές 15 τεμ πράσινες ανοιχτόχρωμες
Κρεμμύδια ξερά 12 μέτρια
Ρύζι Καρολίνα 1 ποτήρι
Κουκουνάρια 1 φλιτζανάκι του καφέ
Σταφίδες μαύρες 1 φλιτζανάκι του καφέ
Βερίκοκα ξερά 7 τεμ τα 4 ψιλοκομμένα
Δαμάσκηνα ξερά 7 τεμ τα 4 ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερού
Νερό 2 ποτήρια
Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού (ή όσο θέλει ο καθένας)
Δυόσμος 1 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε από τους σπόρους τις πιπεριές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε λίγο τα κρεμμύδια μας στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με λίγο αλάτι, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, βάζουμε το ρύζι,ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα 4 ψιλοκομμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσμο και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.Γεμίζουμε όλες τις πιπεριές με την γέμιση και κλείνουμε κάποιες με το καπάκι τους, άλλες με τα ολόκληρα βερίκοκα και άλλες με τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε. Στρώνουμε τις γεμιστές πιπεριές στην κατσαρόλα, κοντά η μία στην άλλη, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, να τραβήξει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/