Υλικά
Χειροποίητο φύλλο ή του εμπορίου 4 τεμ ή 6 τεμ (βλ αντίστοιχη συνταγή)
Κεφαλογραβιέρα 300 γρ τριμμένη
Καπνιστό τυρί 200 γρ σε φέτες
Αυγά 3 -4 τεμ
Γιαούρτι 250 γρ
Πάπρικα- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Ανοίγουμε Χειροποίητο φύλλο (βλ συνταγή) ή εμπορίου. Σε μεγάλο μπολ , βάζουμε το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά , την πάπρικα και το πιπέρι, 2 κουταλιές βούτυρο, το αλάτι, τον δυόσμο, το καπνιστό τυρί σε φέτες κομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Βουτυρώνουμε τα φύλλα που ανοίξαμε και τοποθετούμε 1 χειροποίητο ή 2-3 εμπορίου στην βάση του ταψιού. Ρίχνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν , βουτυρώνουμε , ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 35 -40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί και πάρει χρώμα την βγάζουμε , αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
* Μπορούμε να αποθηκεύσουμε την ζύμη που περισσεύει από το χειροποίητο φύλλο μέσα σε σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και να την διατηρήσουμε αν θέλουμε την χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες 2-3 ημέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο πολύ καιρό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/