Πένες με μανιτάρια

images_penes-me-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πένες 1 κουτί    
    Μανιτάρια φρέσκα λευκά 500 γρ κομμένα φέτες    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες    
    Αλάτι
    Μπούκοβο
    Λεμονοπίπερο 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού    
    Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού  

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που κόψαμε σε φέτες. Αλατίζουμε, βάζουμε το λεμονοπίπερο και το μπούκοβο και πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο να σοταριστούν . Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού βράσουν οι πένες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μας. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με την ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/