Υλικά
Για τα μπισκότα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Αυγά 2
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα πορτοκάλι
Πορτοκάλια 500 γρ από τον χυμό τους
Ζάχαρη 80 γρ
Κορν φλαουρ 50 γρ
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα
Για την επικάλυψη
Σοκολάτα γάλακτος 200 γρ
Εκτέλεση
Μπισκότα : Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά, μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.Τυλίγουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη περίπου 2 εκ πάχος και κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ (αν δεν έχουμε τα κόβουμε με ένα ποτήρι) τα μπισκότα μας. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα που στρώσαμε στην λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα πιέζουμε στο κέντρο λίγο με το χέρι να πατηθούν όσο είναι μαλακά ώστε να βάλουμε αργότερα την κρέμα μέσα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα πορτοκάλι : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί καλά σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δοκιμάζουμε κι αν είναι ξινό προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη. Δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Συναρμολόγηση : Λιώνουμε την σοκολάτα μας με την διαδικασία μπεν μαρί. Τοποθετούμε στην σχάρα τα μπισκότα μας από την επίπεδη επιφάνεια τους και τα αλείφουμε με την σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η σοκολάτα. Μετά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με την κρέμα μας. Κάνουμε πάνω από την κρέμα γραμμούλες με την βοήθεια κορνέ και τα απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/