Υλικά
Σύκα 600 γρ
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Νερό 1/2 ποτήρι
Γαρύφαλλα 2 τεμ
Βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 5 – 6 σταγόνες στο τέλος
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα, τα κόβουμε στα δύο και τα στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη,το νερό,τα γαρύφαλλα,αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό, ενώ λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και τις σταγόνες λεμονιού, αφήνουμε να βράσει για άλλα 1 – 2 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό όπως είναι ζεστό, κλείνουμε το καπάκι και το γυρίζουμε ανάποδα.
* Κατά την διάρκεια που βράζει δεν ανακατεύουμε με κουτάλι, απλώς ανακινούμε την κατσαρόλα.
* Το βούτυρο το βάζουμε για να αποτρέψουμε κατά 90% την δημιουργία μούχλας κατά την διάρκεια διατήρησης της μαρμελάδας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/