Υλικά
Κεράσια 1 1/2 κιλό (σκουρόχρωμα)
Ζάχαρη 800 γρ
Νερό 300 ml
Κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια (τα κατάλληλα κεράσια είναι αυτά που έχουν σκούρο χρώμα). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν, να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 8- 10 λεπτά. Βγάζουμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι. Ξαναβάζουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε, τα βράζουμε μέχρι να δέσουν αρκετά.Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά για περίπου 3-4 λεπτά στον αέρα. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κόβουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, το βρέχουμε με το κονιάκ και το βάζουμε στο καπάκι. Κλείνουμε τα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.Αντέχουν μέχρι και 6 μήνες.
* Το μυστικό στις μαρμελάδες είναι να μπαίνουν για λίγα λεπτά στον φούρνο από την στιγμή που δένει η μαρμελάδα και μετά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/