Μακαρόνια με σάλτσα αντζούγιας

images_makaronada-me-saltsa-antzougias-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπαγγέτι 1/2 πακέτο βρασμένα    
    Ντομάτες 4 τριμμένες    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Αντζούγιες 8 τεμ    
    Ελιές πράσινες 6 κομμένες σε ροδέλες    
    Ελιές μαύρες 6 κομμένες σε ροδέλες    
    Ντοματίνια 6 κομμένα ροδέλες    
    Κάπαρη προαιρετικά    
    Δυόσμος 4 φύλλα ψιλοκομμένα ή βασιλικός    
    Αλάτι- πιπέρι
    Νερό για βράσιμο    

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να μαραθούν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε τις 4 αντζούγιες στο μπλέντερ και τις βάζουμε μέσα στην σάλτσα μας. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, περιχύνουμε με την σάλτσα μας και στολίζουμε με τα ντοματίνια,τις ελιές,την κάπαρη,τις  υπόλοιπες αντζούγιες και τα φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού. Σερβίρεται ζεστό και το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/