Υλικά
Κεράσια 300 γρ
Άχνη ζάχαρη 120 γρ
Φαρίνα 150 γρ κοσκινισμένη
Αυγά 2 τεμ
Γάλα 300 ml
Κρέμα γάλακτος 100 γρ
Μαργαρίνη 70 γρ
Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε ,προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μικρή ταχύτητα με το μίξερ. Χτυπάμε ελάχιστα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και την μαργαρίνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη,βάζουμε τα κεράσια στον πάτο, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 35 -40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να πιάσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προαιρετικά στο σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/