Κουλουράκια βανίλιας με σοκολάτα

images_κουλουράκια_βανίλιας.jpg

Υλικά

    Φυτικό βούτυρο 250 γρ    
    Φαρίνα 1 πακέτο    
    Γάλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 5    
    Ζάχαρη 1 1/2 κούπα    
    Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη    

Για την επικάλυψη

    Κουβερτούρα 300 γρ    
    Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα    

Εκτέλεση

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βάζουμε τα κουλουράκια μας πάνω σε μια σχάρα και τα περιχύνουμε.Πασπαλίζουμε τέλος με την χρωματιστή τρούφα και τα απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/