Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ κοσκινισμένο
Νωπή μαγιά 50 γρ ή ξερή 40 γρ
Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο
Αυγά 3 τεμ μόνο τους κρόκους
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Παπαρουνόσπορος 1/2 κουτάλι της σούπας προαιρετικά για πασπάλισμα
Για την γέμιση
Πατάτες 2 – 3 τεμ
Κολοκυθάκια 3 τεμ
Μανιτάρια 200 γρ
Γαλοπούλα καπνιστή 2 -3 φέτες ή λουκάνικο 1 τεμ ή ζαμπόν
Τυριά κίτρινα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα ή φέτα
Γιαούρτι 3 κουταλιές
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Άνηθο- μανταϊνό-δυόσμο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα
Αλάτι -πάπρικα- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε την μαγιά, τους κρόκους, το βούτυρο λιωμένο,την ζάχαρη,το αλάτι, προσθέτουμε το νερό χλιαρό και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (οπότε το βλέπουμε στην πράξη αν χρειάζεται παραπάνω νερό ή αλεύρι). Σκεπάζουμε την ζύμη να φουσκώσει. Φτιάχνουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε , ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε την γαλοπούλα σε κύβους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει (κρατάμε 2 κουταλιές για το άλειμμα του ταψιού),προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια τα σοτάρουμε όλα μαζί περίπου 8 λεπτά ,προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι ,τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε την γαλοπούλα, τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, ανοίγουμε φύλλο ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό μέτριο πάχος. Με κουτάλι της σούπας βάζουμε από την μια άκρη του φύλλου που ανοίξαμε έως την άλλη μείγμα,διπλώνουμε,κλείνουμε τα πλαϊνά, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα ρολά μας και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ροδίσουν για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Σερβίρονται ζεστά και κρύα.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ζύμη για να φτιάξουμε γλυκά ρολά γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή σοκολάτα.
Πηγη : http://www.chefoulis.gr/