Ζύμη για αλμυρές κρέπες

images_αλμυρέςκρέπες.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 13 κουταλιές σούπας    
    Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγά 4 τεμ    
    Γάλα 1 ποτήρι νερού    
    Αλάτι
    Σπανάκι 250 – 300 γρ φύλλα    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,το γάλα,το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ. Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα (αν θέλουμε το χρώμα της κρέπας πιο σκούρο βάζουμε περισσότερα φύλλα). Η ζύμη πρέπει να μην είναι σφιχτή γι’αυτό αν χρειαστεί βάζουμε λίγο γάλα ακόμη (το βλέπουμε στην πράξη αυτό). Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε με μια γεμάτη κουτάλα υλικό ζύμης, γυρνάμε κυκλικά να πάει παντού και ψήνουμε από τις δυο πλευρές . Κάνουμε το ίδιο για όσες κρέπες θέλουμε να φτιάξουμε. Για γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά της αρεσκείας μας.

* Μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη το υπόλοιπο υλικό για δύο μέρες το πολύ και να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

* Μπορούμε να το φυλάξουμε σε μπολ στην κατάψυξη αν πρόκειται να αργήσουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/