Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μουσκεμένες
Αυγό 1 για το ζύμωμα
Ελαιόλαδο 1- 2 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλιά γλυκού
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κύμινο στην μύτη του κουταλιού
Αυγά 5 τεμ βρασμέν καλά
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας λιωμένες
Κόκκινο κρασί 1 ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι
ΜαΪντανός προαιρετικά για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα 5 αυγά μας να είναι σφιχτά. Μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά,το τριμμένο κρεμμύδι,το σκόρδο,το αυγό,το ψωμί,την μουστάρδα,το αλάτι-πιπέρι, το ελαιόλαδο και το κύμινο και τα ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε την ζύμη μας για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο. Στην συνέχεια λαδώνουμε μία στενόμακρη φόρμα και στρώνουμε τον μισό κιμά. Στο κέντρο βάζουμε τα αυγά το ένα πίσω από το άλλο και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.Μετά από 30 λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το περιχύνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά χωρίς να το σκεπάσουμε μέχρι να ροδίσει (ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας). Αν θέλουμε μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να το βάλουμε για 5 λεπτά στο γκριλ. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/