Υλικά
Γάλα 1 ποτήρι
Κρέμα γάλακτος 200 γρ
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Αυγά 2 τεμ τους κρόκους χτυπημένους
Βερίκοκα ώριμα 1 1/2 ποτήρι πολτοποιημένα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα βερίκοκα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη,τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Το γάλα με την κρέμα γάλακτος τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά, αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 5 – 10 λεπτά. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε μέσα 3 – 4 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος , ενώ μετά σιγά σιγά αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 1 λεπτό σε σιγανή φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, βάζουμε μέσα τα πολτοποιημένα βερίκοκα, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2- 3 ώρες. Κάθε 1 ώρα βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές για να αφρατέψει. Αφήνουμε όλη νύχτα να παγώσει καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/