Κοτόπουλο μπιφτέκια

images_kotopoulo-mpiftekia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς από κοτόπουλο 800 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο    
    Αυγά 2 τεμ    
    Φρυγανιά τριμμένη 4 κουταλιές της σούπας    
    Πιπεριά κόκκινη 1/2 τεμ ψιλοκομμένη    
    Παρμεζάνα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ή άλλο τυρί    
    Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πατάτα 1 τεμ τριμμένη 

   

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τα αυγά, την πιπεριά,την πατάτα, το κρεμμύδι τριμμένο (στο μπλέντερ ή στον τρίφτη), τη ρίγανη, την παρμεζάνα και αλάτι- πιπέρι. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να ενοποιηθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη περίπου για 20 λεπτά. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα, περίπου 10- 12 λεπτά κι από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/