Κανταϊφάκια κεφτεδάκια

images_kantaifakia-keftedakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για τον χυλό

    Μπύρα 3/4 του κουτιού    
    Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει    
    Αλάτι

Για τα κεφτεδάκια

    Κιμάς 300 γρ    
    Αυγό 1 τεμ    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο    
    Ψωμιί μπαγιάτικο 3 φέτες μουσκεμένες και στραγγισμένες    
    ΜαΪντανός 1 μπολάκι ψιλοκομμένος    
    Ξύδι 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι -κύμινο-ρίγανη
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Κανταϊφι 300 γρ    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά, τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια λίγο πιο μακρόστενα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα , το αλάτι, την κέτσαπ και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό (όπως του κέικ περίπου, όχι ζουμερό).

Ξεπαγώνουμε το κανταϊφι μας από νωρίς και το ανοίγουμε προσεκτικά. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα μέρος από το κανταϊφι τόσο όσο να καλύψει το μπιφτέκι μας, το διπλώνουμε και το τυλίγουμε. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπιφτέκια που φτιάξαμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι μας στο τηγάνι, παίρνουμε τα κανταϊφάκια στο χέρι ένα- ένα και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε γύρω-γύρω με τον χυλό να πάει παντού και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά (προσοχή να μην μας αρπάξουν). Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά. Συνοδεύονται πολύ ωραία με γιαούρτι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/