Γρανίτα βερύκοκο

images_γρανιταβερικοκο.jpg

Υλικά

    Βερύκοκα 500 γρ ώριμα    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Νερό 2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του  

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη.Το αφήνουμε στην άκρη  να κρυώσει. Πλένουμε καλά τα βερύκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.Τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός.Ρίχνουμε τον πολτό στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σουρώνουμε με σίτα το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Βάζουμε στην κατάψυξη.Κάθε 30 λεπτά το βγάζουμε, το χτυπάμε με το μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Το κάνουμε για 3-4 φορές. Για το σερβίρισμα παίρνουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε από το μπολ, την χτυπάμε στο μίξερ και την τοποθετούμε σε ψηλά ποτήρια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/