Υλικά
Φαγκρί 1 κιλό φρέσκοή κατεψυγμένο
Μανιτάρια 100 γρ κομμένα σε φέτες και αλατισμένα
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας ή 4 κουταλιές της σούπας
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένα προαιρετικά
Για την σος
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας ή 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι,το πλένουμε, το χαράζουμε, το βάζουμε να στραγγίξει και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα ταψί το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στον πάτο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε το ψάρι,προσθέτουμε το κρασί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου συνέχεια με την σος (για την σος χτυπάμε απλά όλα τα υλικά μαζί). Στα τελευταία 8 λεπτά βάζουμε τα αλατισμένα μανιτάρια γύρω από το ψάρι να ψηθούν όλα μαζί. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο, σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) και περιχύνουμε με την υπόλοιπο σος. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/