Τυροπιτάκια με μπεσαμέλ

images_turopitakia-me-mpesamel-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας χωριάτικο 1 πακέτο    
    Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 1/2 ποτήρι νερού    
    Αυγό 1 τεμ    
    Φέτα 50 γρ τριμμένη    
    Κεφαλογραβιέρα 50 γρ τριμμένη    
    Κασέρι 50 γρ τριμμένο    
    Πιπέρι
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά , βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από την φωτιά,προσθέτουμε τα τυριά,το αυγό,το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Σε κάθε φύλλο  στρώνουμε μια λωρίδα από την γέμιση μας, το τυλίγουμε σε ρολό , με λίγο νερό κολλάμε το φύλλο στο τέλος για να μην μας ανοίξει και κόβουμε λοξά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/