Υλικά
Για την βάση
Φουντούκια ψημένα 150 γρ ανάλατα αλεσμένα
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Κρέμα γάλακτος 62 ml
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 62 γρ λιωμένη
Αυγά 75 γρ μόνο ασπράδια
Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 10 γρ
Για την κρέμα σοκολάτας
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Γάλα 375 ml
Κουβερτούρα 750 γρ
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα 250 γρ
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Μέλι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Για την βάση
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την βάση μαζί. Χρησιμοποιούμε τσέρκι 25 εκ με αποσπώμενη βάση, απλώνουμε λαδόκολλα στην βάση του κι αδειάζουμε το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 15 λεπτά. Σε περίπτωση που φουσκώσει τρυπάμε ελάχιστα με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθεί , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην αποσπώμενη βάση μέσα στο τσέρκι.
Για την κρέμα σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει καλά. Ενσωματώνουμε την μισή κρέμα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Την αδειάζουμε πάνω στην βάση που έχουμε μέσα στο τσέρκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.
Για την επικάλυψη
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε σε μπολ όπου έχουμε τεμαχίσει την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το μέλι.
Συναρμολόγηση
Αφού έχει παγώσει καλά η τούρτα μας, την βγάζουμε από την κατάψυξη, προσεκτικά αφαιρούμε το τσέρκι και την τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα με την αποσπώμενη βάση μαζί. Μόλις έχουμε φτιάξει το γλάσο της επικάλυψης κι όπως είναι παγωμένη η τούρτα ξεκινάμε να την περιχύνουμε με το γλάσο οδηγώντας το με μια σπάτουλα από το κέντρο προς τα πλαϊνά. Θέλουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια της τούρτας ομοιόμορφα. Αφήνουμε την τούρτα στην συντήρηση του ψυγείου πριν την σερβίρουμε.
*Για διακόσμηση μπορούμε να καραμελώσουμε φουντούκια και να τα τοποθετήσουμε διάσπαρτα πάνω στην τούρτα μας, μπορούμε να βάλουμε κομματάκια κουβερτούρας αφού πρώτα την λιώσουμε και την αφήσουμε να κρυώσει ή εναλλακτικά μπορούμε να τρίψουμε κουβερτούρα πάνω στην τούρτα. Ανάλογα το γούστο μας κάνουμε και την διακόσμηση.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/