Τομάτες γεμιστές με πλιγούρι

images_tomatespligouri.jpg

Υλικά

• 2 Κιλά (15 μέτριες) Τομάτες
• 100γρ Ρύζι γλασέ
• 250γρ, 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
• 60γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Σταφίδες Ξανθές
• 60γρ Κουκουνάρι
• 120γρ Φέτα τριμμένη
• 200γρ, 2 ¼ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
• 300γρ Συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
• Δυόσμος, Μαϊντανός, Κόλιανδρο, Κύμινο, Αλάτι, Πιπέρι
• 3 σκελίδες Σκόρδο
• Πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανοίγετε τις τομάτες και κρατάτε (τρίβετε) το εσωτερικό από τις 10. Σε αυτό ρίχνετε μέσα το ρύζι, το Πλιγούρι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την φέτα, 150γρ ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο, λίγο κύμινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο. Τα ανακατεύετε, γεμίζετε τις ντομάτες, περιχύνετε με 50γρ ελαιόλαδο και λίγο νερό, ενώ προαιρετικά προσθέτετε πατάτες. Ψήνετε στους 160 με 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.

Πηγή : www.fytro.com.gr