Υλικά
Κουνουπίδι 1 1/2 κιλό βρασμένο
Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
Αυγά 3 τεμ χωριστά κρόκοι από ασπράδια
Κασέρι 200 γρ τριμμένο
Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Άνηθος 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μοσχοκάρυδο λίγο τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι
Φαρίνα 80 γρ κοσκινισμένο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι. Το βάζουμε να βράσει για 30 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ (ή στην χύτρα για 10 λεπτά) και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το κουνουπίδι εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαρέγκα ,το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά (όσο πάρει αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο). Λαδώνουμε φορμάκια για κέικ και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/