Υλικά
Κιμάς 500 γρ
Ψωμί 2 φέτες μουλιασμένες μόνο ψίχα
Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι -πιπέρι
Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
Μπέικον ανάλογα με τα σουτζουκάκια
Ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό σε ένα μπολ και το στύβουμε καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά ,προσθέτουμε το αυγό, το κύμινο,το σκόρδο πολτοποιημένο, το ψωμί και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να αναμειχθούν πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 25 -30 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο , απλώνουμε περίπου μια παλάμη από το μείγμα πάνω σε πιάτο , βάζουμε στο κέντρο του το καλαμάκι, τυλίγουμε το σουτζουκάκι γύρω από το καλαμάκι, στην συνέχεια τυλίγουμε με το μπέικον γύρω γύρω και ψήνουμε είτε σε ψηστιέρα είτε σε προθερμασμένο φούρνο βάζοντας τα σουτζουκάκια σε ταψί ελαφρά λαδωμένο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/