Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

images_sokolatopita-siropiasti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη

    Ελαιόλαδο 250 ml    
    Ζάχαρη καστανή 250 γρ    
    Αυγά 4 τεμ    
    Κουβερτούρα 300 γρ λιωμένη    
    Γάλα 300 ml    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο    
    Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 40 γρ κοσκινισμένο    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας    

Για το σιρόπι

    Γάλα 250 ml    
    Ζάχαρη καστανή 200 γρ    
    Κακάο 50 γρ    
    Μαργαρίνη 100 γρ    

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, με το σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,προσέχοντας να μη κάνει φουσκάλες. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,την κουβερτούρα που την λιώσαμε με την διαδικασία μπεν μαρί και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) λίγο λίγο. Συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, 30- 32 εκ,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5-6 λεπτά, το γάλα,την καστανή  ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα ελαφρώς σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρή η σοκολατόπιτα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

* Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη παραπάνω στο σιρόπι (περίπου 30 γρ.)

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/