Σοκολατένιος κορμός με μπεζέδες

images_sokolatenios-kormos-me-mpezedes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Άχνη ζάχαρη 150 γρ    
    Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο τριμμένα    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Φουντούκια 3 κουταλιές σούπας τριμμένα    
    Κακάο 1 πακέτο    
    Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας    
    Μπεζέδες 8 τεμ βλ αντίστοιχη συνταγή ή εμπορίου    

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το Grand Marnier. Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα με τα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Βρέχουμε ελαφρώς μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε το εσωτερικό της με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την μισή δόση από το μείγμα που έχει κρυώσει στην βάση της φόρμας, στο κέντρο τοποθετούμε τους 6 μπεζέδες τον έναν δίπλα στον άλλον και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά . Το ξεφορμάρουμε, τρίβουμε τους 2 μπεζέδες που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε τον κορμό κι απολαμβάνουμε.

* Μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας μπεζέδες βλ αντίστοιχη συνταγή Μπεζέδες  ή να αγοράσουμε έτοιμους.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/