Υλικά
Κιμάς 700 γρ
Ρύζι Καρολίνα 400 γρ
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ντοματοχυμός 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Κρασί κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπαχάρι 2 κόκκους
Αυγά 3 τεμ
Γάλα 300 ml
Πάπρικα γλυκιά- καυτερή 1 κουταλάκι της σούπας
Αλάτι- πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Τυρί τριμμένο 100 γρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο να κάψει (κρατάμε 2 κουταλιές στη άκρη). Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,τα πιπέρια, την πάπρικα , σοτάρουμε για λίγα λεπτά,σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε τον χυμό και τον πολτό ντομάτας,το μπαχάρι,την κανέλα,νερό,αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη). Στο διάστημα αυτό βράζουμε το ρύζι σε νερό,το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, την μαργαρίνη κι ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος,στρώνουμε το μισό ρύζι στην επιφάνεια του ταψιού, από πάνω απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Απλώνουμε πάλι ρύζι πάνω από το τυρί, συνεχίζουμε με κιμά, ξανά τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με ρύζι. Χτυπάμε το ένα αυγό που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/