Υλικά
Κουνουπίδι 1/2 βρασμένο
Πατάτες 2 τεμ καθαρισμένες κομμένες στα δύο
Αλάτι – πιπέρι
Βούτυρο 50 γρ
Γάλα 60 ml
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Μουστάρδα 1/2 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα του και τις πατάτες , τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μαζί με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (όχι να λιώσουν). Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα, τρίβουμε και μοσχοκάρυδο (περίπου 1/3 κουταλάκι γλυκού) και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και το λεμόνι (περισσότερο γάλα πιο αραιός ο πουρές) και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι κι είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
* Αν θέλουμε παραπάνω ποσότητα διπλασιάζουμε τα υλικά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/