Παξιμάδια γλυκάνισου

images_paximadia-glukanisou-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 ποτήρια του νερού κοσκινισμένο    
    Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι του νερού και 3 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού    
    Γλυκάνισος 1 κουτάλι της σούπας βρασμένος σε ρόφημα    
    Νερό 2 ποτήρια για το βράσιμο του γλυκάνισου    
    Κονιάκ ή ούζο 1/2 ποτήρι του νερού    
    Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι κοσκινισμένο    
    Κόκκους γλυκάνισου 1 κουταλάκι του γλυκού από τον βρασμένο    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Εκτέλεση

Σε μπολ  κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ρόφημα γλυκάνισου που βράσαμε και αφήσαμε να κρυώσει,τη ζάχαρη ,το κονιάκ ή ούζο, το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τους κόκκους από τον βρασμένο γλυκάνισο. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να αναμειχθούν καλά, θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ρόφημα γλυκάνισου ή αλεύρι, ανάλογα τι χρειάζεται η ζύμη μας). Πλάθουμε μακριές λεπτές φρατζόλες και τις βάζουμε σε ταψί ελάχιστα λαδωμένο. Ψήνουμε περίπου 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (ανάλογα τον φούρνο μας) στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε φέτες πάχους  1 εκ και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά να γίνουν παξιμάδια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται αρκετό καιρό σε γυάλινο δοχείο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/